top of page

Canpol Dental Clinics

Tedaviler

Full Dijital Protez.png

Full Dijital Protez

Tam diÅŸ kaybı yaÅŸayan hastalarda ve diÅŸlerin çoÄŸunun çekilmesi gereken durumlarda, dört ila altı adet implant üzerine diÅŸ protezi sabitlenebilir. Bu sürecin tamamı dijital ortamda geliÅŸtirilip uygulanabilir. Bu yöntemle aynı gün içinde kaliteli bir sabit protez takılabilir ve diÅŸlerin iÅŸlevi geri kazandırılabilir.

Ä°mplant Tedavisi

Alt ve üst çenelerdeki diÅŸ eksikliklerinde, protezin kullanılamadığı ve kemik erimesi meydana geldiÄŸi durumlarda, protezlerin tutulmasını saÄŸlamak için implantlar tercih edilmektedir. Azı diÅŸlerinin kaybıyla birlikte çiÄŸneme iÅŸlevinin yerine getirilmesi için implantlarla köprü oluÅŸturulur ve arka bölgelerin doldurulması saÄŸlanır.

Ä°mplant Tedavisi.png
All-On-Four  İmlant Tedavisi.png

All-On-Four  Ä°mlant Tedavisi

All of One DiÅŸlerinde sorun yaÅŸayan kiÅŸilerin tercih ettiÄŸi "All-on-Four" implant tekniÄŸi, saÄŸlamlaÅŸtırmada oldukça etkili bir yöntemdir. Çenenin ön ve arka kısımlarına toplamda dört implant yerleÅŸtirilir, her bir kısıma ikiÅŸer adet. Alt çene için kullanılan her iki implant da çene kemiÄŸinin yeterli kalınlığa sahip olmalıdır. Bu implantlar üzerine yerleÅŸtirilen protezler sayesinde çiÄŸneme fonksiyonu tekrar kazanılır ve diÅŸsizlik durumu ortadan kalkar.

DiÅŸ Beyazlatma

Mevcut diÅŸlerin daha beyaz hale getirilmesi için uygulanan bir iÅŸlemdir. Son yıllarda yaygın olarak tercih edilen bu yöntem, genetik diÅŸ sarılığı ve yanlış beslenme kaynaklı lekelerin giderilmesini amaçlar. Böylece diÅŸlerdeki lekelerin giderilmesi için diÅŸ beyazlatma jelleri kullanılarak diÅŸ renginize uygun bir beyazlatma saÄŸlanır.

DiÅŸ Beyazlatma.png
Åžeffaf Plak (Invisalign).png

Ortodontik Uygulamalar

Ortodontik uygulamalar genellikle çarpık diÅŸler ve uyumsuz çene gibi sorunların çözülmesine yardımcı olmaktadır. Bu branÅŸ, diÅŸlerin doÄŸru hizalamasını saÄŸlamak ve çapraz durumdaki diÅŸleri düzgün bir ÅŸekilde sıralamak amacıyla geliÅŸtirilmiÅŸtir. Ayrıca, çarpık diÅŸlerin diÅŸ etlerini tahriÅŸ etmesini ve kanamalara yol açmasını da engellemektedir.

Åžeffaf Plak (Invisalign)

Teknolojinin geliÅŸmesiyle birlikte, çarpık diÅŸ yapısı, düzensiz sıralama ve uyumsuz çene yapıları gibi sorunların çözümünde tel kullanmadan ortodontik tedavi uygulanmaktadır. Yenilikçi bir tedavi yöntemi olan ÅŸeffaf plaklar (Invisalign), diÅŸ tellerine göre daha rahat ve estetik bir görünüme sahiptir.

Estetik DiÅŸ HekimliÄŸi.png
DiÅŸ Eti Tedavileri (Periodontoloji).png

Estetik DiÅŸ HekimliÄŸi

DiÅŸ hekimliÄŸi, diÅŸlerin saÄŸlıklı olmasının yanı sıra görünümünün de estetik olmasını hedefler. GeliÅŸen teknolojiyle birlikte estetik diÅŸ algısı yaygınlaÅŸmaktadır. BilindiÄŸi üzere diÅŸlerin görünümü, fiziksel ve sosyal çevreyi de etkileyebilmektedir.

DiÅŸ Eti Tedavileri (Periodontoloji)

Çene kemiÄŸini ve diÅŸleri çevreleyen, diÅŸlerin çene kemiÄŸi içinde tutunmasını saÄŸlayan dokunun tedavileri diÅŸ eti tedavileri olarak tanımlanmaktadır. Periodontoloji, diÅŸ etinde  meydana gelen hastalıkların belirlenmesi, diÅŸ eti rahatsızlıklarının tedavisi ve tedavi sonrası takibiyle ilgilenir. Bu alanda uzmanlaÅŸmış hekimlere ise periodontist denilmektedir.

Çene Ve Diş Cerrahisi.png
3D Çene Ve Diş Tomografisi.png

Çene Ve DiÅŸ Cerrahisi

Genellikle ağız, yüz, çene ve diÅŸ bölgelerinde ortaya çıkan sorunlarla ilgilenen çene ve diÅŸ cerrahisi, birçok yöntem, tedavi ve uygulama alternatifini içerisinde barındırmaktadır. Birçok rahatsızlığı içeren ve çözüm arayan kiÅŸilere hizmet veren bu alan, sürekli geliÅŸim ve yenilik gösteren bir dal olarak bilinmektedir. KliniÄŸimiz, uzman hekim kadrosuyla birlikte birçok rahatsızlık ve sorununuzu gidermektedir.

Spor DiÅŸ HekimliÄŸi

Sporcular, yaptıkları spora baÄŸlı olarak hayatları boyunca pek çok kez darbeye maruz kalabilirler. Spor ve egzersizle iliÅŸkili diÅŸ yaralanmaları, ağız hastalıklarının önlenmesi ve tedavisiyle ilgilenen bir alandır; buna spor diÅŸ hekimliÄŸi denir. Spor kazalarında, yüz ve çene bölgesindeki yaralanmaların en sık görüleni diÅŸ yaralanmalarıdır. Bu tür yaralanmalar genellikle yakın dövüÅŸ sporlarında, sopa kullanılan sporlarda, futbol, basketbol, kayak ve raket sporlarında ortaya çıkar. Spor diÅŸ hekimliÄŸi, bu tür saÄŸlık sorunlarına çözümler geliÅŸtirmektedir.

Spor DiÅŸ HekimliÄŸi.png
Flor Uygulaması.png

Flor Uygulaması

Flor, diÅŸlerin yapısını güçlendirerek çürümelerini engelleyen bir elementtir. Ä°çtiÄŸimiz su, havadaki etkenler, et, balık, yumurta ve çay gibi gıdalarda bulunur ve diÅŸlerin çürüklere karşı dayanıklılığını artırır. Ayrıca, diÅŸ macunlarının içinde iz miktarlarda bulunur ve macunların koruyucu etkisine katkı saÄŸlar. Flor uygulaması ise çocuklarda, ergenlerde ve gençlerde diÅŸ çürüklerinin önlenmesini, yavaÅŸlatılmasını veya tamamen durdurulmasını amaçlar. Bu amaçla, vernik, jel, solüsyon gibi ajanlar diÅŸlerin yüzeyine uygulanır.

Çocuk DiÅŸ HekimliÄŸi (Pedodonti)

Çocuk diÅŸ hekimliÄŸi, 0-15 yaÅŸ arasındaki çocukların diÅŸ saÄŸlığı, tedavisi ve korunması için çalışmaların yürütüldüÄŸü bir diÅŸ hekimliÄŸi dalıdır. Bu alan, diÄŸer bir adıyla pedodonti olarak da bilinir. Tıp dalında, diÅŸ hekimliÄŸi bölümünde yer alan ve çocukların büyüme sürecinde ağız ve diÅŸ saÄŸlığıyla ilgili çalışmalar yapan diÅŸ doktorlarına pedodontist denir.

Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti).png
Diş Hekimi İle Tanışma (Pedodonti).png

Diş Hekimi İle Tanışma (Pedodonti)

Dünya SaÄŸlık Örgütü'ne göre, çocuk diÅŸ hekimiyle ilk muayene genellikle 6 ay ile 1 yaÅŸ arasında, ilk diÅŸ çıktıktan sonra yapılmalıdır. Pedodontistler, çocukların ağız ve diÅŸ dokularındaki hastalıkları tedavi eden uzmanlar olarak, çocukların ilk süt diÅŸi sürdükten sonra ve 1 yaşına kadar olan dönemde ilk diÅŸ muayenesinin kesinlikle yapılmasını önerirler.

Süt DiÅŸi Restorasyonu

Süt diÅŸlerimiz, bebeklikten gelen çürüklere maruz kalabilir. Bu durumda, kahverengi veya siyah renkteki çürükleri temizleyip, yerlerine diÅŸin rengine uygun minik dolgular uyguluyoruz.

Süt Dişi Restorasyonu.png
Çocuklarda Yer Tutucular.png

Çocuklarda Yer Tutucular

Çocuklarda yer tutucular, diÅŸ eksikliklerini tedavi etmek veya düzeltmek için kullanılan dental yapılardır. Bu yapılar, diÅŸlerin doÄŸru yerlerine yerleÅŸtirilmesine yardımcı olur ve diÄŸer diÅŸlerin düzgün bir ÅŸekilde yer deÄŸiÅŸtirmesini saÄŸlar. Böylece eski diÅŸin yanındaki komÅŸu diÅŸlerin boÅŸluÄŸa yönelmesi engellenir. Ayrıca, çocukların normal çene geliÅŸiminidestekleyebilirler.

Çocuklarda DiÅŸ Travması

Zaman zaman diÅŸlerimizde ve ağız içinde rahatsızlık verici durumlarla karşılaÅŸabiliriz. DiÅŸ kırılması veya diÅŸ etlerinde yaralanmalar oluÅŸabilir. Ancak hepsini birlikte cesur bir kahramanla kolayca aÅŸabiliriz.

Çocuklarda Diş Travması.png
Fissür Örtücü (Diş Aşısı).png

Fissür Örtücü (DiÅŸ Aşısı)

Fissür örtücü (diÅŸ aşısı), diÅŸlerin fissür bölgelerine uygulanan koruyucu dolgudur. Çürük bir diÅŸ yüzeyine uygulanan fissür, diÅŸ çürükten arındırılıp temizlendikten sonra uygulanır. Daha çok çocuklarda kullanılan bu yöntemin uygulaması kısa sürede tamamlanır. ÇiÄŸneme üzeylerinde bulunan derin çukurcukların kapatılmasıyla bakterilerin o bölgeye ulaşımı engellenmiÅŸ olur. Bakterilerin artık giremediÄŸi bu noktalardaki çürük oluÅŸumu durdurulur.

DiÅŸ Protezleri

DiÅŸ protezleri sayesinde, farklı sebeplerle kaybedilen veya eksik olan diÅŸlerin tamamlanması mümkündür. Uygulanan yapay diÅŸler, diÅŸ dokusunun saÄŸlıklı olmasına katkı saÄŸlamaktadır. Ayrıca gülümsemelerin estetik görünüm kazanmasını saÄŸlamaktadır. Protezler diÅŸlerin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmektedirler.

DiÅŸ Protezleri.png
Frenektomi.png

Frenektomi

Frenektomi (dudak/dil bağının alınması), frenulumdokusunun kesilip çıkarılması iÅŸlemine verilen addır. Frenulum, yanak, dudak, dil ve diÅŸ eti dokusu arasında bulunan yumuÅŸak mukoza dokusudur. Her bireyin aÄŸzında bulunan frenulum sayısı kiÅŸiden kiÅŸiye göre deÄŸiÅŸiklik göstermektedir. Bu dokunun dilin altında bulunması herkes için ortaktır. Frenulum, alt ve üst ön diÅŸlerin üstünde ve yanakların arka bölgesinde birden fazla bulunabilir.

Estetik Dolgular Ve Kompozit Laminalar

Estetik dolgular, diÅŸlerin doÄŸal ve uyumlu bir görünüm kazanmasını saÄŸlayan dolgu türleridir. Bu dolgular, kiÅŸinin diÅŸ rengine tam uyumlu bir ÅŸekilde seçilir ve böylece doÄŸal bir görünüm elde edilir. Estetik dolgular, kompozit adı verilen dayanıklı bir dolgu malzemesi kullanılarak yapılmaktadır. Düzenli diÅŸ temizliÄŸi ve bakımıyla birlikte, dolguların kullanım ömrü daha uzun olur. Ayrıca, dolgular arasında sızdırma gibi sorunlar oluÅŸmadığı sürece dolgu kullanım süresi daha da artar.

Estetik Dolgular Ve Kompozit Laminalar.png
DiÅŸ Dolgusu.png

DiÅŸ Dolgusu

​DiÅŸ Dolgusu, diÅŸlerdeki plak ve çürüklerin temizlendikten sonra, diÅŸte oluÅŸan boÅŸluÄŸun dolgu malzemesi ile doldurulması iÅŸlemidir. Dolgu kullanımının kaçınılmaz olması sebebiyle birçok farklı türde ve yapıda dolgu iÅŸlemi geliÅŸtirilmiÅŸtir.

DiÅŸ Eti Çekilmesi

DiÅŸ Eti Çekilmesi, ağız ve diÅŸ bakımına yeterli özen österilmemesi gibi faktörlerden dolayı, diÅŸ eti dokusunda rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklardan biri olan diÅŸ eti çekilmesi, diÅŸ eti dokusunun diÅŸ ya da diÅŸ kökünden geri çekilmesiyle meydana gelir.

Diş Eti Çekilmesi.png
DiÅŸ Eti EstetiÄŸi.png

DiÅŸ Eti EstetiÄŸi

DiÅŸ Eti EstetiÄŸi, diÄŸer adıyla pembe estetik, kiÅŸilerin diÅŸ eti çekilmesi veya asimetrik bozukluklar gibi diÅŸ eti problemlerini düzelterek estetik bir gülüÅŸe sahip olmalarına yardımcı olur. DiÅŸ eti estetiÄŸinde, diÅŸ etinin renginin açık pembe olması ve diÅŸ ile kemik arasında sıkı bir ÅŸekilde yapışık olması önemsenir.

3D Tarama

3D tarama, diÅŸ hekimlerine ağız ve diÅŸlerin üç boyutlu görüntülerini elde etme imkanı sunan geliÅŸmiÅŸ bir teknolojidir. Hassas, konforlu ve doÄŸru teÅŸhis için avantaj saÄŸlar. Ä°mplant, protez ve ortodonti gibi tedavilerde kullanılır ve tedavi sürecini optimize eder. Ayrıca ağız içindeki yapıları daha iyi anlamayı ve diÅŸ problemlerini etkili ÅŸekilde teÅŸhis etmeyi saÄŸlar.

3D Tarama.png
20 YaÅŸ DiÅŸleri.png

20 YaÅŸ DiÅŸleri

20 yaÅŸ diÅŸleri, genellikle çene yapısına uymaması veya çenede yeterli alanın olmaması nedeniyle yetiÅŸkinlik döneminde çıkan azı diÅŸleri olarak bilinir. Bu durum, kiÅŸilerde rahatsızlıklara neden olabilir. AÄŸrılar, apseler ve benzeri birçok sebepten dolayı diÅŸ çekimi veya diÅŸ ameliyatlarıyla müdahale gerekebilir.

Çene KemiÄŸi Grefti

Çene kemik grefti, implant tedavisine uygun olmayan çene yapıları için kullanılan yenilikçi bir tedavi yöntemidir. Hekimler tarafından tespit edilen zayıf çene kemik yapısını çene tozlarıyla güçlendirerek, diÅŸ tedavisine bu ÅŸekilde baÅŸlanmaktadır.

Cene_Kemigi_Grefti.jpg
3D Çene Ve Diş Tomografisi.png

3D Çene Ve DiÅŸ Tomografisi

3D çene ve diÅŸ tomografisi, diÅŸlerin iç yapısını ve çevresini çoklu projeksiyonlarla göstererek incelenmesine olanak saÄŸlar. Bu yöntem, rahatsızlığın doÄŸru teÅŸhis edilmesinde ve uygun tedavi planlamasında oldukça faydalıdır.

Porselen Lamina DiÅŸler

Porselen lamina diÅŸler, estetik düzenlemelerde kullandığımız kaplamalardan biri olan porselen kaplamalardır. Porselen lamina diÅŸler, diÅŸ yüzeyinde meydana gelen estetik bozulma, lekelenme, kırılma gibi durumlarda uygulanmaktadır.

Porselen Lamina DiÅŸler.png
Zirkonyum DiÅŸler.png

Zirkonyum DiÅŸler

Zirkonyum diÅŸler, yapıldığında genellikle seramik ve porselen gibi malzemeler kullanılan restorasyonlardır. Porselen ve seramik, parlak ve saÄŸlam bir yapıya sahiptir. Zirkonyum diÅŸ yapımında herhangi bir metal malzeme kullanılmaz. Estetik görünümlü diÅŸ yapısı için diÅŸ yüzeylerinin kaplanması iÅŸlemi sırasında uygulanır. Zirkonyum, çürük diÅŸlerin estetik görünümünü iyileÅŸtirmek amacıyla diÅŸ yüzeylerine kaplama yapılmasıdır.

Estetik GülüÅŸ Tasarımı

BilindiÄŸi üzere gülüÅŸ, diÅŸ görünümünü etkileyen en önemli unsurdur. Estetik gülüÅŸ tasarımı uygulamasıyla gülüÅŸü etkileyen diÅŸlere ve diÅŸ etlerine müdahale edilerek düzeltme iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirilmesidir.

Estetik Gülüş Tasarımı.png
All-On-Six Ä°mlant Tedavisi.png

All-On-Six Ä°mlant Tedavisi

"All on six", diÅŸ eksikliÄŸi olan hastalara sabit bir implant üstü protez uygulamasıdır. Altı implant kullanılarak protez stabilitesi saÄŸlanır.Cerrahi bir prosedürdür. Protez doÄŸrudan implantlara sabitlenir, konuÅŸma ve çiÄŸneme fonksiyonunu iyileÅŸtirir. Eksik diÅŸleri olan hastalara doÄŸal görünüm, güçlü çiÄŸneme ve yüksek yaÅŸam kalitesi sunar.

Kanal Tedavisi (Endodonti)

Kanal tedavisi (endodonti), hastanın diÅŸinin merkezindeki küçük dokunun, pulpa olarak adlandırılan diÅŸ özünün çıkarılması iÅŸlemidir. Çıkarılan diÅŸ özü genellikle hasar görmüÅŸ, hastalanmış veya ölmüÅŸ durumdadır. DiÅŸ özü (pulpa) çıkarıldığında, geriye kalan boÅŸluk önce temizlenir ve daha sonra tekrar doldurulur. Bu iÅŸlemle hastanın kök kanalı kapatılır.

Kanal Tedavisi (Endodonti).png
Masseter Botoks.png

Masseter Botoks

Masseter botox, diÅŸ hekimliÄŸinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Masseter kası, çene bölgesindeki güçlü çiÄŸneme kaslarından biridir ve bazen aşırı aktif olabilir. Tedavi, detaylı bir muayeneyle masseter kasının konumunun belirlenmesiyle baÅŸlar. Sonra, botulinum toksini belirlenen noktalara enjekte edilir. Enjeksiyon hızlı ve genellikle aÄŸrısızdır.

Retreatment Tedavisi (Endodonti)

Retreatment tedavisi, endodonti alanında daha önce uygulanan fakat baÅŸarıya ulaşılamamış diÅŸlerde, eski kanalın çıkarılıp yeniden oluÅŸturulduÄŸu bir iÅŸlemdir.

Retreatment Tedavisi (Endodonti).png
Guided Biofilm Terapisi.png

Guided Biofilm Terapisi

Guided Biofilm Therapy (GBT), diÅŸ hekimlerinin etkili bir ÅŸekilde plak ve bakteri birikimini temizlemek için kullandığı bir tedavi yöntemidir. GBT, özel protokoller ve yenilikçi araçlar kullanarak diÅŸ yüzeylerini iyileÅŸtirir, diÅŸ eti saÄŸlığını korur ve hijyen standartlarını yükseltir. Bu yöntem, diÅŸ hekimliÄŸi pratiÄŸinde hastaların ağız saÄŸlığını optimize etmeye yardımcı olur.

bottom of page